Welkom op het top5matrassen blog!

Lees hier alles over matrassen: waar moet het beste matras aan voldoen, waar moet je op letten bij een matras kopen, wat komt er kijken bij een matras test en hoe kun je het beste matrassen vergelijken?

Hoe wordt een matras test gedaan?

Een matras test geeft je informatie over verschillende aspecten van een bepaald merk en/ of type matras. Op basis van de resultaten van een matras test kun je matrassen vergelijken en kiezen welk matras bij je past. Een matras kopen is op die manier niet meer zo´n risico en je hebt de meeste kans dat je het beste matras kiest, dat precies bij je past. Matrassen worden doorgaans vooral getest tijdens de ontwikkeling van het matras door de fabricant zelf. Maar gelukkig zijn er ook matras tests die door onafhankelijke organisaties worden gedaan als het matras eenmaal verkocht wordt. Deze matras tests zijn beschikbaar zijn voor consumenten. De bekendste matras test voor consumenten is die van de Consumentenbond. Maar hoe gaat zo’n matras test nu precies in zijn werk? En hoe kun je zo´n matras test gebruiken om het beste matras te kiezen? Wij leggen je dit hier uit!

Lees meer

Is een traagschuim matras het beste matras?

Als je op zoek bent naar het beste matras voor jezelf komen er nogal wat begrippen op je af. Traagschuim, koudschuim, latex, pocketvering… Er lijkt geen eind aan te komen! Al deze verschillende materialen hebben verschillende eigenschappen en een verschillende functie in je matras. Ondertussen heb ik alle materialen al een keertje uitgeprobeerd en ben ik tot de conclusie gekomen, dat traagschuim niet in mijn matras mag ontbreken. Maar betekent dat ook meteen dat een traagschuim matras het beste matras is? Laten we om die vraag te beantwoorden eerst eens kijken wat traagschuim nu precies voor een matras doet.

Lees meer

De 5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een matras

Een matras koop je natuurlijk niet zomaar. Je gaat de volgende 10 jaar namelijk zo´n 30 duizend uur op je matras doorbrengen! In totaal zit je dan zomaar op drie en een half jaar van je leven, die je op je nieuwe matras doorbrengt… Dan wil je natuurlijk het beste matras hebben voor de beste prijs. Helaas worden er veel fouten gemaakt bij het kopen van een matras. Het kost tijd en geld om ze op te lossen en je kunt er letterlijk wakker van liggen. Leer dus van de 5 meest gemaakte fouten die ik voorbij zie komen bij mensen die een matras kopen.

Lees meer

Een matras kiezen.. Help!

Het kan een hele onderneming zijn om een matras te kiezen dat bij je past! Ik help je graag op weg. Zodat een matras kopen wat makkelijker wordt en je heerlijk kunt slapen op een matras dat bij je lichaam en slaaphouding past.

Lees meer

Matrassen vergelijken

Een matras kopen is natuurlijk niet iets wat je even snel doet. Je moet er immers toch een flinke tijd op slapen! Het is dus de moeite waard om je in matrassen en eigenschappen te verdiepen en matrassen te vergelijken. Maar waar begin je met het vergelijken van matrassen? Er zijn zo veel soorten matrassen… Elk matras is anders en beschikt vaak weer over andere eigenschappen dan de andere matrassen. Loop in de volgende stappen hoe je het beste matrassen kunt vergelijken.

Lees meer

Waar moet je op letten om het beste matras te vinden?

Eén van de belangrijkste factoren voor een goede nachtrust is een goed matras. Momenteel is er een groot aanbod aan matrassen en is het een uitdaging om het beste matras te vinden dat echt bij je past. Om te voorkomen dat je een duur matras koopt waar je spijt van hebt, geven we je 5 punten waar je rekening mee kunt houden bij het zoeken naar het beste matras.

Lees meer

Wat is het beste matras bij rugklachten?

We staan er vaak niet bij stil, maar je matras kan een belangrijke rol spelen bij de rugklachten die je hebt. Rugklachten ontstaan vaak door een verkeerde houding en als je bedenkt dat je gemiddeld zo´n 8 uur in slaaphouding doorbrengt, is het eigenlijk meteen duidelijk waarom een matras zo belangrijk is! Krijg je niet de juiste ondersteuning voor je rug, dan worden met name de zogenaamde tussenwervelschijven te zwaar belast en sta je met pijn op. Je kunt dus rustig stellen dat de juiste ondersteuning van je rug cruciaal is!

Lees meer

Welk matras is het beste matras?

Het kan best een hele zoektocht zijn: welk matras is het beste matras? Een persoonlijke voorkeur speelt natuurlijk altijd een rol. Maar er zijn ook een aantal richtlijnen die voor iedereen handig zijn om het beste matras te kiezen. Met het volgende stappenplan vind ook jij hét matras dat bij jou past!

Lees meer

Slecht slapen: wat is dat en wat kun je doen?

Slecht slapen is een veel voorkomend probleem in Nederland. Wat houdt slecht slapen nu precies in? Denk aan midden in de nacht wakker worden, moeilijk in slaap komen ‘s avonds, uren wakker liggen ‘s nachts, onrustig slapen, of ‘s ochtends vroeg wakker worden maar niet goed uitgerust zijn. Dit soort klachten hoor je vaak bij mensen met slaapproblemen.

Lees meer

Matras kopen: hoe pak je dit aan?

Een matras kopen is voor veel mensen niet de leukste klus. Je wilt het beste matras kopen, waarop je lekker kunt slapen en uitgerust wakker wordt. Maar dat is vaak ook een kwestie van smaak: niet iedereen ligt even lekker op hetzelfde matras. En dan is er ook nog eens een grote keuze aan matrassen. Hoe kun je toch het beste matras kiezen? Om te zorgen dat je het beste matras dat bij jou past zult kopen, hebben we een aantal tips onder elkaar gezet.

Lees meer