Emma Matras Review


Emma is in 2015 in Frankfurt opgericht om het kopen van een matras zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. De Emma matras wordt in 14 Europese landen verkocht. In 6 van deze landen is de Emma matras door onafhankelijke organisaties als beste koop of als beste matras beoordeeld. Het Emma Matras is een echte one size fits all. Het bedrijf wil het klanten graag makkelijk maken om lekker te slapen. Hiervoor hebben ze de Emma Original ontworpen en bieden ze hier 10 jaar garantie op. Maar het allerbelangrijkste is dat Emma niet wil dat je snel in 10 minuten in een drukke winkel moet beslissen of je het matras wilt hebben. Daarom bieden ze 100 nachten proefslapen. Zo kun je het matras thuis uitproberen en je lichaam rustig laten wennen aan een nieuwe slaapervaring. Bevalt het matras je toch niet? Dan stuur je deze gewoon simpel weg terug. Hieronder wordt de Emma Original verder uitgelicht!

Naar website

Nu extra korting op Emma’s best geteste Matras!

Om te vieren dat het Emma Matras het best geteste matras is, geven ze nu tijdelijk 23% korting op de Emma Original. Deze deal geldt alleen voor de lezers van top5matrassen.nl.
Gebruik dus snel de kortingscode:

Bestematras23

Klik op de button en voeg de Emma Original in jouw maat toe aan het winkelwagentje. Zo profiteer je meteen van deze fantastische korting!

Inhoud van het Emma Matras

Bij een matras is het erg belangrijk om een goede dikte te hebben. Want hoe dikker het matras, hoe comfortabeler natuurlijk.

Hoe dik is het matras?

Het Emma Matras 25 cm hoog. Dat is 5 cm dikker, dan het gemiddelde matras! Maar waar zijn deze centimeters mee gevuld? En wat is een Emma matras nu precies?

Wat is een Emma Matras?

Het Emma Matras heeft drie lagen schuim: Airgocell®schuim, traagschuim en HRX-schuim. Dankzij deze schuimlagen is het matras geschikt voor mensen met een gewicht tot 135 kilo. Sommige reviews op het internet vertellen dat het schuim een beetje nieuw ruikt wanneer ze het matras voor de eerste keer openmaken. Geen zorgen, dit is zeker niet giftig! Het schuim van Emma heeft een officieel keurmerk gekregen, het OEKO-TEX 100 (eerste klasse) keurmerk. Dit betekent dat het schuim vrij is van schadelijke stoffen en dat zelfs een baby op dit soort schuim mag slapen. Door het matras even te laten luchten of door de hoes te wassen is de geur er helemaal uit.
Hieronder is er een korte uitleg over de drie soorten schuim en hun functies:

Wat is Airgocell®schuim

Dit is de bovenste laag en zorgt ervoor dat je geen pijnlijke drukpunten hebt tijdens het liggen. Het matras geeft dankzij deze schuimlaag mee waar het nodig is, maar geeft ook een goede ondersteuning. Airgocell®schuim is erg koel en ademend en zorgt ervoor dat het matras nooit te warm wordt. Zo wordt je niet meer zwetend wakker.

Wat is traagschuim

Traagschuim is het perfecte materiaal als tussenlaag. Het schuim verdeelt het gewicht van je lichaam over het hele matras. Hierdoor vormt het matras naar jouw lichaam. Zo lig je altijd lekker!

Wat is HRX-schuim

De onderste laag is erg ondersteunend. Zo blijft je wervelkolom altijd recht, het maakt niet uit of je buik slaapt of op je rug of op je zij.

Wil je meer en uitgebreidere informatie over de schuimlagen? Kijk dan op:

Naar website

Heeft het Emma Matras een geur?

Emma matras stuurt hun matrassen rechtstreeks vanuit de fabriek op naar de klanten. Hierdoor kan het zijn dat het wat ‘nieuw’ ruikt. Door deze te laten verluchten gaat de geur er vanzelf uit. Bovendien is de geur absoluut niet schadelijk voor de gezondheid. Dit kan je zien doordat het emma matras over het OEKO-TEX certificaat bezit. Wanneer je opzoek bent naar een matras is het verstandig om altijd even na te kijken of deze over het OEKO- Tex logo bezit. Want een matras moet niet alleen comfortabel zijn, maar uiteraard ook veilig. Met het OEKO-TEX hoef je jou hier niet langer zorgen over te maken. Want het Öko-Tex Standaardcertificaat garandeert dat het textiel volledig vrij is van schadelijke stoffen. Zo wordt het textiel getest op wel 100 verschillende onderdelen. Met dit keurmerk weet je dat je matras vrij is van schadelijke stoffen die een risico kunnen vormen voor je gezondheid. Aangezien Emma zelfs over het OEKO-TEX certificicaat (1ste klasse) beschikt, garandeerd dit zelfs voor een babyhuidtje geschikt te zijn.

De test

Emma zegt dat je dankzij de goede kwaliteit en de verschillende eigenschappen het niet voelt als je partner zich omdraait tijdens het slapen. Dit moet natuurlijk getest worden! Blijven de twee flesjes staan als je op het matras springt?

Wat blijkt? De flesjes blijven staan! Dit bewijst dat je het echt niet voelt als iemand zich naast je omdraait.

Unpacking: het Emma Matras uitpakken

Meer en meer matrasmerken beginnen hun matrassen vacuüm te verpakken. Daarbij komen natuurlijk een hele hoop vragen naar boven zoals: “heeft vacuümverpakking invloed op de kwaliteit van het matras?”, “Hoe groot is de verpakking dan?”, ”Hoe pak ik een vacuüm matras uit?”, etc.

Uiteraard verdienen deze vragen ook een goed antwoord. Waarvoor we het Emma Matras even onder de loep hebben genomen.

Kwaliteit van het Emma Matras

Zo zagen we dat het verpakken van matrassen in een vacuümverpakking geen invloed heeft op de kwaliteit van een matras. De lucht die eruit wordt gehaald is er na een paar uur weer volledig in. En heeft in verder testen geen opmerkelijk verschil met traditioneel verpakte matrassen. In tegendeel, het Emma Matras kwam zelfs uit verschillende categorieën zoals de bewegingsisolatie als het beste matras naar boven.

  

Praktische en gebruiksvriendelijke verpakking
Daarnaast is het ook erg gemakkelijk om het matras te verplaatsen, door de compacte verpakking en hoef je dus niet met je matras te sleuren tot in de slaapkamer. Eenmaal je hem wilt uitpakken, hoef je enkel de kartonnen doos eraf te halen en de plastiek folie. Die gemakkelijk te verwijderen is met de foliesnijder dat Emma mee heeft verpakt.

En dan gaat het zo van zelf..

Ook is het Emma Matras zelfs na het uitpakken gemakkelijk te verplaatsen. Door de luchtige materie en de handvatten waarvan het matras is voorzien, heb je een goeie grip. Ideaal voor wie niet te veel wilt sleuren en trekken bij het opmaken van zijn/haar bed en voor wie van plan is nog te verhuizen.

Conclusie:

Zo kan je zien dat het Emma matras zowel naar kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, als verpakking de perfecte match is voor iedereen, ongeacht je slaappositie, gewicht of partner.

Welke kant van het Emma Matras moet bovenop?

Vanwege de uitgesneden zones in het Emma Matras en de antisliplagen onder het matras is het belangrijk dat de goede kant bovenop ligt. Het matras heeft een mooie grijze zijde, deze kant moet onder de ritssluiting liggen. Dan weet je altijd zeker dat de juiste kant boven ligt. Je hoeft het Emma Matras niet om te keren. Maar wees gerust, er komt geen kuilvorming in het matras. Dit komt door de uitstekende materialen en het gebruik van traagschuim. Traagschuim vormt naar je lichaam als je erop ligt, maar vormt terug naar de eigen vorm als er geen gewicht op drukt. Zo kan er geen kuilvorming ontstaan.

Klantvriendelijkheid: 100 nachten proefslapen

Emma vindt het heel belangrijk dat je zeker weet dat je het goede matras gekocht hebt. Daarom biedt ze 100 nachten proefslapen aan. Zo kun je het matras 100 nachten thuis uitproberen. Mocht het matras toch niet voor jou geschikt zijn, kun je het matras gratis terugsturen en krijg je je geld terug.

Wat kost een Emma Matras?

Het Emma Matras heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en ligt qua prijs dichtbij de prijs van concurrenten. Maar Emma biedt meer dan alleen het matras! Zo wordt het matras gratis opgestuurd en mocht het toch niet bij je passen wordt het ook weer gratis opgehaald, mag je 100 nachten proefslapen en krijg je 10 jaar garantie. Dat is nog eens service!
Zoals gezegd kan je bij Emma Matras uit heel veel maten kiezen. Maar hieronder geven we een snel overzicht van de standaardmaten en de prijs:

Emma Original 90 x 200 cm –Kost normaal € 499,- Met de Top5 korting: € 384,23
Emma Original 140 x 200 cm –Kost normaal € 749,- Met de Top5 korting: € 576,73
Emma Original 160 x 200 cm –Kost normaal € 849,- Met de Top5 korting: € 653,73
Emma Original 180 x 200 cm –Kost normaal € 949,- Met de Top5 korting: € 730,73

Alle maten en prijzen vind je natuurlijk op de Emma website.

Naar website

Waar het Emma Matras kopen?

Je kan het Emma Matras heel eenvoudig online kopen. Zo kun je gewoon in je pyjama blijven en hoef je lekker niet naar buiten. Wil je het matras toch eerst even zien? Ga dan langs een van de winkels van Beter Bed. Hier kun je het matras voelen en proefliggen.

Welk Emma Matras moet ik kopen?

Emma heeft op het moment twee matrassen: de Emma Original en de Emma Basic. De Emma Basic is een gewoon goed matras voor een goede prijs met twee lagen schuim. De Emma Original heeft 3 lagen schuim en is comfortabeler. Ook zorgt het Emma Original matras voor een betere ondersteuning van je lichaam. Zo lig je altijd in een natuurlijk houding die goed is voor je wervelkolom.

Hoe moet je het Emma Matras uitpakken?

Het is belangrijk om te weten dat het Emma Matras in een compacte doos wordt geleverd. Hierdoor wordt het matras eenvoudig bij je aan de voordeur afgeleverd. Het matras is vacuüm gezogen en opgerold, zodat het in de doos past. Het uitpakken is heel eenvoudig. Haal het matras uit de doos en leg het een vlakke plek, zoals de vloer. Gebruik het mesje uit de doos om de eerste laag plastic open te snijden, nu kan je het matras uitrollen. Snij de plastic hoes open en binnen enkele seconden kan je op je Emma Matras slapen!

Kan je de hoes van het Emma Matras wassen?

Een schoon bed is een van de beste dingen in het leven. Daarom is het extra fijn dat de matrashoes van Emma gewassen kan worden. De bovenkant van de hoes is heel eenvoudig af te ritsen en op 60° C te wassen. Hierdoor is het nog eenvoudiger om in een altijd fris bed te slapen.

Welke maten zijn er?

Het Emma Matras is er in 28 verschillende maten. Naast alle standaardmaten zijn er ook bijzondere maten die een hoop andere merken niet aanbieden. Dit is heel fijn voor mensen die een speciale maat bed hebben of bijvoorbeeld hun eigen bed bouwen met pallets. De standaard lengtemaat is natuurlijk 200 cm, maar Emma heeft ook de maten 190 en 210 cm. Er zijn heel veel verschillende breedtematen, zoals de standaard 90, 140, 160, 180 verkoopt Emma ook 70, 80, 100, 120 en 200 cm. Zo vind je altijd de maat die jij nodig hebt! Kijk voor een compleet overzicht op Emma Matrassen.

Wie maakt het Emma Matras?

Emma is een Duits bedrijf dat gevestigd is in Frankfurt. Zij maken hun matrassen vanuit Duitsland en worden zo rechtstreeks opgestuurd naar Nederland. Met het Emma Matras kan je dus met een gerust hart gaan slapen wanneer je jou vragen zo stellen over de productie of het vervoer van het matras.

Conclusie: Is het een goede keuze om het Emma Matras te kopen.

Waarom Emma Matras? Simpel! Door de combinatie van hoge kwaliteit en grote klantvriendelijkheid is een Emma Matras kopen een zeer goede keuze. Er zijn veel mensen met rugklachten en andere lichamelijke aandoeningen die voor het Emma Matras kiezen en Emma wordt door hen als erg comfortabel ervaren. Een klein minpunt is dat het matras maar één hardheid heeft. Deze hardheid wordt over het algemeen als medium ervaren. Al kan je wel bij andere voorkeuren de klantenservice aanspreken. Wil je nog meer reviews lezen? Kijk dan op de pagina van Trustpilot.

Naar website

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

🥇 Beste Matrassen Top5 | Vind het beste matras!
Average rating:  
 2 reviews
by Demi van Leeuwen on 🥇 Beste Matrassen Top5 | Vind het beste matras!
Heerlijk matras

Na veel onderzoek ben ik voor het Emma matras gegaan en ik denk dat dit de beste beslissing was die ik kon maken. Ik kan niet meer zonder!

by Hans van Maanen on 🥇 Beste Matrassen Top5 | Vind het beste matras!
Beste matras ooit!

Heb sinds een paar weken een Emma matras. Heel erg blij mee, geen zere rug meer en nog nooit zo lekker geslapen. Bedankt Emma!

9.8 Uitstekend

Uitstekend