Emma O2 Matras
  • Als beste getest door Consumentenbond sinds maart 2022
  • Airgocell schuim voor optimaal ademend vermogen
  • 100 nachten proefslapen
  • Geschikt voor alle lichaamstypen
  • Gratis verzending & retour
Emma O2 Matras

Emma O2 Matras Review

Emma is in 2015 in Frankfurt opgericht om het kopen van een matras zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. De Emma O2 matras wordt in 14 Europese landen verkocht. In 6 van deze landen is de Emma matras door onafhankelijke organisaties als beste koop of als beste matras beoordeeld. Het Emma O2 Matras is een echte one size fits all, het is de verbeterde versie van de razend populaire Emma Original. Het bedrijf wil het klanten graag makkelijk maken om lekker te slapen. Hiervoor hebben ze de Emma O2 ontworpen en bieden ze hier 10 jaar garantie op. Maar het allerbelangrijkste is dat Emma niet wil dat je snel in 10 minuten in een drukke winkel moet beslissen of je het matras wilt hebben. Daarom bieden ze 100 nachten proefslapen. Zo kun je het matras thuis uitproberen en je lichaam rustig laten wennen aan een nieuwe slaapervaring. Bevalt het matras je toch niet? Dan stuur je deze gewoon simpel weg terug.

Zojuist in Oktober 2021 werd het matras nog maar eens als best getest verkozen door Consumentenbond!

Hieronder wordt de Emma O2 verder uitgelicht:

Emma Sleep Matras
Extra 5% Korting met de code: Top5Emma
Extra 5% Korting
Code: Top5Emma
Bekijk Emma
Emma Sleep Matras
Extra 5% Korting met de code: Top5Emma
Extra 5% Korting
Code: Top5Emma
Bekijk Emma

Hoe dik is het matras?

Bij een matras is het erg belangrijk om een goede dikte te hebben. Want hoe dikker het matras, hoe comfortabeler natuurlijk. Het Emma O2 Matras 25 cm hoog. Dat is 5 cm dikker dan het gemiddelde matras!

 

Wat is een Emma Matras?

Het Emma O2 Matras heeft drie lagen schuim: AirgocellÂźschuim, traagschuim en HRX-schuim. Dankzij deze schuimlagen is het matras geschikt voor mensen met een gewicht tot 135 kilo. Sommige reviews op het internet vertellen dat het schuim een beetje nieuw ruikt wanneer ze het matras voor de eerste keer openmaken. Geen zorgen, dit is zeker niet giftig! Het schuim van Emma heeft een officieel keurmerk gekregen, het OEKO-TEX 100 (eerste klasse) keurmerk. Dit betekent dat het schuim vrij is van schadelijke stoffen en dat zelfs een baby op dit soort schuim mag slapen. Door het matras even te laten luchten of door de hoes te wassen is de geur er helemaal uit.
Hieronder is er een korte uitleg over de drie soorten schuim en hun functies:

Wat is AirgocellÂźschuim

Dit is de bovenste laag en zorgt ervoor dat je geen pijnlijke drukpunten hebt tijdens het liggen. Het matras geeft dankzij deze schuimlaag mee waar het nodig is, maar geeft ook een goede ondersteuning. AirgocellÂźschuim is erg koel en ademend en zorgt ervoor dat het matras nooit te warm wordt. Zo wordt je niet meer zwetend wakker.

Wat is traagschuim

Traagschuim is het perfecte materiaal als tussenlaag. Het schuim verdeelt het gewicht van je lichaam over het hele matras. Hierdoor vormt het matras naar jouw lichaam. Zo lig je altijd lekker!

Wat is HRX-schuim

De onderste laag is erg ondersteunend. Zo blijft je wervelkolom altijd recht, het maakt niet uit of je buik slaapt of op je rug of op je zij.

Wil je meer en uitgebreidere informatie over de schuimlagen? Kijk dan op:

 

Extra 5% korting met code:
TOP5EMMA

Naar Website

 

Heeft het Emma Matras een geur?

Emma matras stuurt hun matrassen rechtstreeks vanuit de fabriek op naar de klanten. Hierdoor kan het zijn dat het wat ‘nieuw’ ruikt. Door deze te laten verluchten gaat de geur er vanzelf uit. Bovendien is de geur absoluut niet schadelijk voor de gezondheid. Dit kan je zien doordat het emma matras over het OEKO-TEX certificaat bezit. Wanneer je opzoek bent naar een matras is het verstandig om altijd even na te kijken of deze over het OEKO- Tex logo bezit. Want een matras moet niet alleen comfortabel zijn, maar uiteraard ook veilig. Met het OEKO-TEX hoef je jou hier niet langer zorgen over te maken. Want het Öko-Tex Standaardcertificaat garandeert dat het textiel volledig vrij is van schadelijke stoffen. Zo wordt het textiel getest op wel 100 verschillende onderdelen. Met dit keurmerk weet je dat je matras vrij is van schadelijke stoffen die een risico kunnen vormen voor je gezondheid. Aangezien Emma zelfs over het OEKO-TEX certificicaat (1ste klasse) beschikt, garandeerd dit zelfs voor een babyhuidtje geschikt te zijn.

De test

Emma zegt dat je dankzij de goede kwaliteit en de verschillende eigenschappen het niet voelt als je partner zich omdraait tijdens het slapen. Dit moet natuurlijk getest worden! Blijven de twee flesjes staan als je op het matras springt?

Wat blijkt? De flesjes blijven staan! Dit bewijst dat je het echt niet voelt als iemand zich naast je omdraait.

Unpacking: het Emma O2 Matras uitpakken

Meer en meer matrasmerken beginnen hun matrassen vacuĂŒm te verpakken. Daar komen natuurlijk een hele hoop vragen bij naar boven zoals: “Heeft vacuĂŒmverpakking invloed op de kwaliteit van het matras?”, “Hoe groot is de verpakking dan?”, ”Hoe pak ik een vacuĂŒm matras uit?”, enzovoort.

Uiteraard verdienen deze vragen ook een goed antwoord. Waarvoor we het Emma Matras even onder de loep hebben genomen.

Kwaliteit van het Emma O2 Matras

Zo zagen we dat het verpakken van matrassen in een vacuĂŒmverpakking geen invloed heeft op de kwaliteit van een matras. De lucht die eruit wordt gehaald is er na een paar uur weer volledig in. En heeft in verder testen geen opmerkelijk verschil met traditioneel verpakte matrassen. In tegendeel, het Emma Matras kwam zelfs uit verschillende categorieĂ«n zoals de bewegingsisolatie als het beste matras naar boven.

  

Praktische en gebruiksvriendelijke verpakking
Daarnaast is het ook erg gemakkelijk om het matras te verplaatsen, door de compacte verpakking en hoef je dus niet met je matras te sleuren tot in de slaapkamer. Eenmaal je hem wilt uitpakken, hoef je enkel de kartonnen doos eraf te halen en de plastiek folie. Die gemakkelijk te verwijderen is met de foliesnijder dat Emma mee heeft verpakt.

En dan gaat het zo van zelf..

 

Ook is het Emma Matras zelfs na het uitpakken gemakkelijk te verplaatsen. Door de luchtige materie en de handvatten waarvan het matras is voorzien, heb je een goeie grip. Ideaal voor wie niet te veel wilt sleuren en trekken bij het opmaken van zijn/haar bed en voor wie van plan is nog te verhuizen.

Conclusie:

Zo kan je zien dat het Emma O2 matras zowel naar kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, als verpakking de perfecte match is voor iedereen, ongeacht je slaappositie, gewicht of partner.

Welke kant van het Emma O2 Matras moet bovenop?

Vanwege de uitgesneden zones in het Emma O2 Matras en de antisliplagen onder het matras is het belangrijk dat de goede kant bovenop ligt. Het matras heeft een mooie grijze zijde, deze kant moet onder de ritssluiting liggen. Dan weet je altijd zeker dat de juiste kant boven ligt. Je hoeft het Emma O2 Matras niet om te keren. Maar wees gerust, er komt geen kuilvorming in het matras. Dit komt door de uitstekende materialen en het gebruik van traagschuim. Traagschuim vormt naar je lichaam als je erop ligt, maar vormt terug naar de eigen vorm als er geen gewicht op drukt. Zo kan er geen kuilvorming ontstaan.

Klantvriendelijkheid: 100 nachten proefslapen

Emma vindt het heel belangrijk dat je zeker weet dat je het goede matras gekocht hebt. Daarom biedt ze 100 nachten proefslapen aan. Zo kun je het matras 100 nachten thuis uitproberen. Mocht het matras toch niet voor jou geschikt zijn, kun je het matras gratis terugsturen en krijg je je geld terug.

 

 

Extra 5% korting met code:
TOP5EMMA

Naar Website

 

Waar het Emma Matras kopen?

Je kan het Emma O2 Matras heel eenvoudig online kopen. Zo kun je gewoon in je pyjama blijven en hoef je lekker niet naar buiten. Wil je het matras toch eerst even zien? Ga dan langs een van de winkels van Beter Bed. Hier kun je het matras voelen en proefliggen.

Hoe moet je het Emma Matras uitpakken?

Het is belangrijk om te weten dat het Emma Matras in een compacte doos wordt geleverd. Hierdoor wordt het matras eenvoudig bij je aan de voordeur afgeleverd. Het matras is vacuĂŒm gezogen en opgerold, zodat het in de doos past. Het uitpakken is heel eenvoudig. Haal het matras uit de doos en leg het een vlakke plek, zoals de vloer. Gebruik het mesje uit de doos om de eerste laag plastic open te snijden, nu kan je het matras uitrollen. Snij de plastic hoes open en binnen enkele seconden kan je op je Emma Matras slapen!

Kan je de hoes van het Emma Matras wassen?

Een schoon bed is enorm belangrijk. Daarom is het extra fijn dat de matrashoes van Emma gewoon gewassen kan worden. De bovenkant van de hoes is heel eenvoudig af te ritsen en tot op 60°C te wassen. Hierdoor is het nog eenvoudiger om altijd in een fris bed te slapen!

Welke maten zijn er?

Het Emma Matras is er in 14 verschillende maten. Naast alle standaardmaten zijn er ook bijzondere maten die een hoop andere merken niet aanbieden. Dit is heel fijn voor mensen die een speciale maat bed hebben of bijvoorbeeld hun eigen bed bouwen met pallets. De standaard lengtemaat is natuurlijk 200 cm, maar Emma heeft ook matrassen met lengte 210 cm! Er zijn heel veel verschillende breedtematen, zoals de standaard 90, 140, 160, 180 verkoopt Emma ook 70, 80, 100, 120 en 200 cm. Zo vind je altijd de maat die jij nodig hebt! Kijk voor een compleet overzicht op Emma Matrassen.

Wie maakt het Emma Matras?

Emma is een Duits bedrijf dat gevestigd is in Frankfurt. Ze maken hun matrassen vanuit Duitsland en worden zo rechtstreeks opgestuurd naar Nederland. Met het Emma Matras kan je dus met een gerust hart gaan slapen wanneer je je vragen zou stellen over de productie of het vervoer van het matras.

Conclusie: Is het een goede keuze om het Emma Matras te kopen.

Waarom Emma Matras? Simpel! Door de combinatie van hoge kwaliteit en grote klantvriendelijkheid is een Emma Matras kopen een zeer goede keuze. Er zijn veel mensen met rugklachten en andere lichamelijke aandoeningen die voor het Emma Matras kiezen en Emma wordt door hen als erg comfortabel ervaren. Een klein minpunt is dat het matras maar Ă©Ă©n hardheid heeft. Deze hardheid wordt over het algemeen als medium ervaren. Al kan je wel bij andere voorkeuren de klantenservice aanspreken. Wil je nog meer reviews lezen? Kijk dan op de pagina van Trustpilot.

Nieuwe Emma Winkel
Vind de nieuwe Emma-winkel met onze winnende matrassen
Nieuwe Emma Winkel
Vind de nieuwe Emma-winkel met onze winnende matrassen