Felix Matras


Felix is begin 2016 opgericht in Duitsland en heeft zich wegens succes in 2018 uitgebreid naar Nederland. Felix biedt 1 soort matras, dat is vervaardigd uit matrassen die na een korte proefslaapperiode zijn teruggestuurd. Felix wil een hoge kwaliteit matras bieden voor een lage prijs en tevens een steentje bijdragen aan het milieu. Daarom richt Felix zich volledig op retourmatrassen, om hier weer een schoon en goed matras uit te vervaardigen, dat als nieuw is en net zo lekker slaapt.

Wat is het beste matras?

Felix biedt één soort matras, een zogenaamd one fits all matras, dat online te bestellen is. De Felix matrassen zijn gerecyclede retour matrassen van hoge kwaliteit, die vaak maar 1 nacht of enkele nachten beslapen zijn. Bij deze matrassen wordt de hoes verwijderd en een nieuwe hoes omheen gedaan. Dit zorgt ervoor dat het matras hygiënisch is en als nieuw eruitziet. Omdat de matraskernen niet volledig hoeven te worden gerecycled om hiervan nieuwe matrassen te maken, is de werkwijze van Felix zeer milieuvriendelijk. Waar vroeger deze amper gebruikte matrassen als afval werden gezien, worden ze nu door Felix gebruikt om een tweede leven te geven. De keuze van een Felix matras is daarmee een verantwoorde keuze voor het milieu.

Wat is een goede kwaliteit matras?

Felix recyclet alleen matrassen van goede kwaliteit die retour gestuurd zijn door klanten vlak na aankoop. Om de hygiëne te garanderen, wordt de oude hoes van het matras vernietigd, en krijgt het matras in de fabriek een volledig nieuwe en dus schone matrashoes. Felix werkt samen met een Duits bedrijf voor het reinigen van de kern, en een ander Duits bedrijf voor de vervaardiging van de handgemaakte matrashoes van polyester.

Waaruit bestaat het Felix matras?

Het felix matras bestaat uit 3 verschillende lagen die voor een optimale ondersteuning zorgen.

Hoe het beste matras kiezen?

Felix biedt een aantrekkelijke, lage prijs, 100 nachten proefslapen en een garantie van 10 jaar. Er zijn geen verzendkosten, wel retourkosten in geval van terugsturen van het matras.

Conclusie: matras kopen bij Felix is veilige en milieubewuste keuze

Bij Felix krijg je een matras dat als nieuw is, voor een vriendelijke prijs en met garantie van 10 jaar op vormvastheid en duurzaamheid van de kernmaterialen. Je draagt bovendien je steentje bij aan het milieu én bespaart op de kosten. Dat er wel retourkosten worden gerekend is een klein minpunt.

Naar website