Welk matras is het beste matras?

Het kan best een hele zoektocht zijn: welk matras is het beste matras? Een persoonlijke voorkeur speelt natuurlijk altijd een rol. Maar er zijn ook een aantal richtlijnen die voor iedereen handig zijn om het beste matras te kiezen. Met het volgende stappenplan vind ook jij hét matras dat bij jou past!

1. Matras test als basis

Je kunt natuurlijk zelf een matrassenwinkel binnenstappen of urenlang op internet surfen. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en een matras test als uitgangspunt nemen. Dan heb je de zekerheid dat je de beste matrassen op een rij hebt en kun je simpelweg de beste matrassen vergelijken. De bekendste matras test is die van de Consumentenbond. Meerdere keren per jaar test de Consumentenbond welk matras het beste matras genoemd mag worden. Zij testen op specifieke kwaliteiten, zoals veerkracht, stevigheid en levensduur.

2. Matrassen vergelijken

Tussen de beste matrassen kunnen alsnog verschillen zijn, bijvoorbeeld in gebruikte materialen (bijvoorbeeld pocketveren, schuim, latex, gel of een combinatie) of in geboden service (bijvoorbeeld verzendkosten, retourkosten, garantie en mogelijkheid tot proefslapen). Ga eerst voor jezelf na wat jij belangrijk vindt. Is de kwaliteit van een matras voor jou het belangrijkst? Of is de prijs voor jou bepalend? Wil je een bepaalde hoogte van het matras? Of is bijvoorbeeld een keurmerk belangrijk? En wil je in een winkel uitproberen of 100 dagen proefslapen? Zet een aantal punten op een rij die voor jou belangrijk zijn.

3. Matras kiezen

Nu je op een rij hebt gezet welke punten voor jou het belangrijkst zijn, kun je de beste matrassen vergelijken en het matras kiezen dat het beste aan je wensenlijstje voldoet. Besef: als je kiest voor 100 dagen proefslapen en die dagen goed in gaten houdt, heb je geen enkel risico. Bevalt het matras dan toch niet goed genoeg, dan kun je het altijd weer retourneren.

Over Griet

Griet merkte tijdens haar studententijd dat een goed matras zeer belangrijk was. Jarenlang sliep ze op het verkeerde matras en heeft daardoor lang rugklachten gehad. Nu ze heerlijk kan slapen, wilt ze ook andere mensen helpen door haar kennis te delen.