IK WILL'EM WEKEN - TOT 50% KORTING
HERFST DEAL: TOT 50% KORTING 🍂🍃🍁
De Emma Sleep Hybrid matras is door ons gekozen als het beste matras van 2023.
Bekijk dit matras
Ga terug

Wat is de beste matras voor buikslapers?

5
min

Er zijn heel veel mensen die een groot deel van de nacht op hun buik liggen te slapen. Deskundigen spreken elkaar tegen en er zijn er die beweren dat het slapen op je buik niet goed is voor je rug.

Verstokte buikslapers zullen zeggen dat dit hun favoriete houding is en dat ze geen rug- of nekklachten hebben en juist heerlijk slapen in deze houding. Maar wat is dan de beste matras voor een buikslaper?

Geen zin om dit hele artikel te lezen en wil je gewoon weten welke matras volgens onze slaapexperts de beste buikslaper-matras is?

Geen zin om dit hele artikel te lezen en wil je gewoon weten welke matras volgens onze slaapexperts de beste buikslaper-matras is?

Wij raden voor buikslapers de Emma Hybrid Adjustable Matras aan:

TOP5 TEST WINNAAR MET HOGE KORTING!
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Langdurig comfort, dankzij onze innovatieve veerkern
Ideale drukverdeling voor perfecte ondersteuning
Onafhankelijke instelbaarheid aan beide zijden voor jouw gewenste hardheid
100 nachten proefslapen
Gratis verzending & retour
9.0
40% + 10% EXTRA KORTING MET CODE ADJUSTABLE10
Shop met korting bij Emma Sleep

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen. Bekijk onze Emma matras review.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

@gmail.com

  • jhuhhij
hfuihhh

Welke eigenschappen horen bij een buikslaper-matras?

Bij een matras voor buikslapers is het belangrijk dat deze de volgende eigenschappen heeft:

  • Stevige matras waar je lichaam niet te diep in wegzakt
  • Zachte toplaag zodat je buik zacht wordt ondersteund
  • Een matras met een zekere hardheid waardoor je rug recht ligt.

Niet te zacht
Een buikslaper is dus vooral gebaat is bij een redelijk stevige matras met zachtere zones voor de buik. Duidelijk is ook dat de matras niet te zacht moet zijn vanwege het teveel wegzakken van je heupen en schouders.

Wat is er mis met een te zachte matras?

Buikslapers die op een te zachte matras slapen kunnen last krijgen van nekpijn en rugklachten.

Rugklachten
Als je op je buik slaapt op een te zachte matras liggen je heupen en bekken al snel te diep in de matras, waardoor er een holle rug ontstaat. Dit is een onnatuurlijke houding die niet goed is voor de stand van je ruggenwervels. Je wordt ’s ochtends wakker met een pijnlijke rug, die bovendien door de langdurige foute houding pijnlijk stijf wordt.

Nekpijn
Je kunt nekklachten ontwikkelen. Dit komt omdat je hoofd dieper in de matras zakt als je op je buik ligt. Als je je hoofd naar links of naar rechts draait en daarop gaat liggen, levert dit behoorlijk wat spanning op in je nekspieren. De draaiing is eigenlijk te extreem en het belast je nekspieren te veel.

Een geschikte matras kiezen

Aandachtspunten voor de beste matras voor buikslapers:

  1. De hardheid van een matras
  2. Voldoende ondersteuning
  3. Stabiele houding met comfortzones

Welke soorten matrassen komen in aanmerking voor een buikslaper?

  • Pocketvering-matras
  • Een pocketvering-matras met traagschuim in de comfortzones

De pocketvering zorgt ervoor dat je gewicht gelijkmatig wordt verdeeld over de hele matras. Er is voldoende flexibiliteit zodat de matras zich vormt naar jouw slaaphouding, dus buikhouding.

Een pocketvering gecombineerd met traagschuim biedt iets meer comfort. Op de zones waar je buik rust, is het extra zacht. De zones voor je heupen en schouders zijn wat steviger.  

Ieder een eigen matras

Welke matras je ook aanschaft, het is altijd zaak van tevoren goed na te denken over jouw voorkeuren en slaapgewoonten. De matras moet als het ware naadloos aansluiten bij jouw anatomie, gewicht en slaaphouding. Heel persoonlijk dus. Denk daar ook aan als je een tweepersoonsmatras wilt gaan aanschaffen; het kan best zijn dat jouw partner, die geen buikslaper is, een ander type matras nodig heeft.

Twee aparte matrassen
Wanneer slaapgewoonten en voorkeuren sterk uiteenlopen, is het mogelijk om in een tweepersoonsbed twee aparte matrassen te plaatsen. Volledig aangepast aan de wensen en de slaaphouding van jou en je partner. Zo zul je beiden, buikslaper of niet, kunnen genieten van een perfecte nachtrust zonder af te dingen op comfort.

Twee matrassen in één bed
Een voordeel van twee aparte eenpersoonsmatrassen in een bed: de matrassen zijn veel gemakkelijker te hanteren en om te draaien wanneer je het bed opmaakt.

Klaar om een nieuwe matras te kiezen?

Top 5 Beste Matrassen →

Waarom kun je ons vertrouwen?

In Qui
Ratione Saepe Quaerat Consectetur
Et Nesciunt Repudiandae Non
Et Doloremque Rerum
Facere Aliquam
Nu met 45 % + 10% extra korting met de code  ADJUSTABLE10
Ga naar de website van Emma Sleep