IK WILL'EM WEKEN - TOT 50% KORTING
HERFST DEAL: TOT 50% KORTING 🍂🍃🍁
De Emma Sleep Hybrid matras is door ons gekozen als het beste matras van 2023.
Bekijk dit matras
Ga terug

Is een traagschuim matras de beste matras?

5
min

Als je op zoek bent naar de beste matras voor jezelf komen er nogal wat begrippen op je af. Traagschuim, koudschuim, latex, pocketvering... Er lijkt geen eind aan te komen! Al deze verschillende materialen hebben verschillende eigenschappen en een verschillende functie in je matras. Ondertussen heb ik alle materialen al een keertje uitgeprobeerd en ben ik tot de conclusie gekomen, dat traagschuim niet in mijn matras mag ontbreken. Maar betekent dat ook meteen dat een traagschuim matras de beste matras is? Laten we om die vraag te beantwoorden eerst eens kijken wat traagschuim nu precies voor een matras doet.

Winnaar matrassentest 2024

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen:

TOP5 TEST WINNAAR MET HOGE KORTING!
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Langdurig comfort, dankzij onze innovatieve veerkern
Ideale drukverdeling voor perfecte ondersteuning
Onafhankelijke instelbaarheid aan beide zijden voor jouw gewenste hardheid
100 nachten proefslapen
Gratis verzending & retour
9.0
40% + 10% EXTRA KORTING MET CODE ADJUSTABLE10
Shop met korting bij Emma Sleep

Bekijk onze Emma matras review.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

@gmail.com

  • jhuhhij
hfuihhh

Wat is traagschuim?

Traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld door de NASA, om tijdens de lancering van een raket de hoge versnellingskrachten op te kunnen vangen. Nu wordt het gebruikt voor matrassen, maar bijvoorbeeld ook voor kussens. Een matras met traagschuim is comfortabel en heeft goede drukverlagende eigenschappen. Traagschuim wordt zelfs verwerkt in inlegzolen voor schoenen!

Wat doet traagschuim precies?

Traagschuim heeft de eigenschap dat het zich tijdens het slapen naar je lichaam vormt. Dit komt, doordat traagschuim reageert op warmte. Op de plekken waar het lichaam contact maakt met de matras, wordt de matras dus soepeler en zak je 'in' de matras. Hierdoor is een traagschuim matras geschikt voor alle slaaphoudigen en niet alleen voor zijslapers zoals weleens wordt beweerd. Vooral als je last hebt van rugklachten, kun je veel baat hebben bij een traagschuim matras, omdat de matras zich zo goed vormt naar je lichaam tijdens het slapen.

Is een traagschuim matras dan de beste matras?

Kun je dus het beste een traagschuim matras bestellen? Dat zou ik niet direct aanraden. Hoe fijn het ook is dat een matras door de traagschuim goed comfort geeft, ondersteuning is ook belangrijk en dat biedt een traagschuim matras niet het beste van alle materialen. Daarnaast wil ik persoonlijk liever niet dat mijn matras te warm wordt tijdens het slapen. Een volledig traagschuim matras is naar mijn mening dan ook een beetje teveel van het goede. Gelukkig worden er aan veel traagschuim matrassen meerdere lagen toegevoegd. Idealiter bestaat een matras uit meerdere lagen van verschillende materialen en is de laag traagschuim ongeveer 4 centimeter dik. De matras biedt dan zowel ondersteuning als comfort – de ideale combinatie!

Levensduur en kwaliteit van traagschuim

De levensduur en kwaliteit van een traagschuim matras, hangt sterk af van de kwaliteit traagschuim die wordt gebruikt. De kwaliteit van een matras kan uitgedrukt worden in de SG waarde. Hoe hoger de dichtheid van het traagschuim, hoe beter de kwaliteit is. Dit hoeft overigens helemaal niks te zeggen over hoe hard of zacht de matras is of hoe de matras aanvoelt voor jou.

Geen matras zonder traagschuim

Traagschuim mag dus eigenlijk niet ontbreken in je matras. Maar wat is dan de beste traagschuim matras, of beter gezegd: de beste matras voor jou, dat in elk geval ook een laag traagschuim heeft? Dat kan best een speurtocht zijn, maar in onze top 5 matras vergelijking vind je de 5 beste matrassen, waarvan meerdere matrassen een combinatie van traagschuim en koudschuim hebben en die dus comfortabel én ondersteunend zijn.

Klaar om een nieuwe matras te kiezen?

Top 5 Beste Matrassen →

Waarom kun je ons vertrouwen?

In Qui
Ratione Saepe Quaerat Consectetur
Et Doloremque Rerum
Et Nesciunt Repudiandae Non
Facere Aliquam
Nu met 45 % + 10% extra korting met de code  ADJUSTABLE10
Ga naar de website van Emma Sleep