IK WILL'EM WEKEN - TOT 50% KORTING
HERFST DEAL: TOT 50% KORTING 🍂🍃🍁
De Emma Sleep Hybrid matras is door ons gekozen als het beste matras van 2023.
Bekijk dit matras
Ga terug

Wanneer moet ik mijn matras vervangen?

5
min

Je bed ligt niet meer goed. Je slaapt niet optimaal, voelt allerlei pijntjes en je weet eigenlijk niet eens meer hoe lang je al slaapt op dezelfde matras.

Check hieronder de ‘symptomen’ die bepalen of je een nieuwe matras moet aanschaffen. Herken zo snel de slijtage die aangeeft dat jouw matras toe is aan vervanging.

Is het voor jou al helemaal duidelijk dat je een nieuwe matras nodig hebt? Bekijk dan onze Top 5 Matrassen voor de beste matras 2024.

Winnaar matrassentest 2024

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen:

TOP5 TEST WINNAAR MET HOGE KORTING!
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Langdurig comfort, dankzij onze innovatieve veerkern
Ideale drukverdeling voor perfecte ondersteuning
Onafhankelijke instelbaarheid aan beide zijden voor jouw gewenste hardheid
100 nachten proefslapen
Gratis verzending & retour
9.0
40% + 10% EXTRA KORTING MET CODE ADJUSTABLE10
Shop met korting bij Emma Sleep

Bekijk onze Emma matras review.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

@gmail.com

 • jhuhhij
hfuihhh

Dit zijn vier belangrijke redenen om je matras te vervangen:

 1. Je ontdekt kuilvorming in de matras
 2. De matras heeft geen of bijna geen vering meer
 3. De tijk van de matras is vuil (vlekken) en versleten
 4. De matras is meer dan acht jaar oud

Bovengenoemde constateringen zijn te zien en te voelen. Afgezien van deze waarneembare slijtage, zijn er ook lichamelijke ongemakken die duidelijk kunnen aangeven dat je matras aan het einde van zijn levensduur is.

In de onderstaande gevallen geeft je lichaam aan dat je matras waarschijnlijk toe is aan vervanging:

 1. Je slaapt slecht, je nachtrust is verstoord en je bent ’s morgens niet uitgerust
 2. Op vakantie of in een hotel slaap je veel beter
 3. Je hebt last van ochtendstijfheid; een stijve nek, schouders of rug
 4. Je ervaart gevoelloze plekken op je lijf, hebt steeds vaker last van een slapende arm

Uitgelegd: hoe zie je dat je matras niet meer goed is?

Kuilvorming
Als je goed naar je matras kijkt, zie je dat er, daar waar je altijd ligt, een kuil ontstaat. Het kan zijn dat je hierdoor steeds in deze kuil rolt als je slaapt. Als je de kuil duidelijk ziet, ook als je niet op de matras drukt, is de matras versleten. Slecht voor je rug, slecht voor je bekken.

Geen vering of weinig vering
Afhankelijk van het type matras, is elke matras in meer of mindere mate voorzien van een verende massa. Dat geeft comfort en zachtheid. Bij een oude matras ontbreekt deze vering. Door het gebruik klinkt de verende vulling in en de zachte sensatie verdwijnt. De matras verandert in een harde ondergrond.

De tijk is vuil
Een matras wordt vuil. Ook als je ‘schoon’ bent. Door transpiratie, een ongelukje en normaal gebruik slijt je matras. Schoonmaken en luchten helpen maar tot op zekere hoogte. Een groezelige matras is toe aan een nieuw exemplaar. Ook omdat luchtjes zich uiteindelijk nestelen in je matras en een muffe geur kunnen veroorzaken.

Hoe vaak een nieuwe matras?

De gemiddelde levensduur van een matras is acht tot tien jaar. Als je matras ouder is dan acht tot tien jaar, is de kans groot is dat het tijd is om uit te kijken naar een nieuwe matras.

Wat voel je als je toe bent aan een nieuwe matras?

 • Je ervaart een slechte nachtrust. Voorheen sliep je heerlijk op je matras en de laatste tijd word je vaak wakker en ’s morgens voel je je niet uitgerust.
 • Je merkt dat je eigenlijk overal beter slaapt dan thuis. Op vakantie of bij iemand logeren levert je een betere nachtrust op en je ervaart geen lichamelijke klachten.
 • Elke ochtend sta je op met een stijve nek, schouders of heb je lage rugpijn. Je lichaam ligt niet comfortabel omdat het niet voldoende wordt ondersteund en ontlast. Het levert ochtendstijfheid op.
 • Slapende armen of handen of zelfs je achterste die gevoelloos aanvoelt. Het betekent dat een matras niet meer voldoende veert en te stijf is geworden. Ook een flinke kuil in je matras kan dit soort klachten opleveren.

Herken je jezelf of je matras in bovenstaande punten? Ga dan op zoek naar een goed, nieuwe matras. Gun jezelf de luxe en het comfort van een goede matras waar automatisch een betere nachtrust bij hoort.

Klaar om een nieuwe matras te kiezen?

Top 5 Beste Matrassen →

Waarom kun je ons vertrouwen?

In Qui
Ratione Saepe Quaerat Consectetur
Et Nesciunt Repudiandae Non
Et Doloremque Rerum
Facere Aliquam
Nu met 45 % + 10% extra korting met de code  ADJUSTABLE10
Ga naar de website van Emma Sleep