VADERDAG SALE - TOT 55% KORTING
HERFST DEAL: TOT 50% KORTING 🍂🍃🍁
De Emma Sleep Hybrid matras is door ons gekozen als het beste matras van 2023.
Bekijk dit matras
Ga terug

Wat is het beste boxspring-matras?

5
min

Ben je helemaal weg van een boxspring? Eerlijk is eerlijk; het is een heel chic bed. De ombouw is van stof (of leer) en ziet er gewoon heel gelikt uit. Warm, sfeervol en uitnodigend. In- en uit het bed stappen is met een boxspring comfortabel, omdat het bed wat hoger is dan gemiddeld. Maar wat is de beste matras voor een boxspring als je hiervoor een aparte matras wil kopen?

Geen zin om dit hele artikel te lezen en wil je gewoon weten welke matras volgens onze slaapexperts de beste boxspring-matras is?

Geen zin om dit hele artikel te lezen en wil je gewoon weten welke matras volgens onze slaapexperts de beste boxspring-matras is?

Wij raden voor een een apart boxspring-matras de Emma Hybrid Adjustable Matras aan:

TOP5 TEST WINNAAR MET HOGE KORTING!
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Langdurig comfort, dankzij de innovatieve veerkern
Ideale drukverdeling voor perfecte ondersteuning
Onafhankelijke instelbaarheid aan beide zijden voor jouw gewenste hardheid
100 nachten proefslapen
Gratis verzending & retour
9.0
45% + 10% EXTRA KORTING MET CODE TOP5MATRAS10
Shop met korting bij Emma Sleep

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen. Bekijk onze Emma matras review.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

@gmail.com

 • jhuhhij
hfuihhh

Welke type matras op een boxspring?

In principe is de bodem van een boxspring-bed geschikt voor elk van onderstaande matrassen:

 • Pocketvering matras
 • Traagschuim matras
 • Koudschuim matras

Welke matras is het méést geschikt?

Veel slaapexperts adviseren een pocketvering-matras of een pocketvering-matras dat is opgebouwd uit een combinatie materialen.

De boxspring (bodem) is namelijk al voorzien van metalen veren en dat is ideaal om je gewicht gelijkmatig te verdelen. Met een pocketvering matras vergroot je deze eigenschap en verhoog je het slaapcomfort. Zeker als je ook nog een matras topper toevoegt.

Comfort voor iedereen

Een boxspring met matras is voor iedere slaper een goed bed. Dus ben je:

 • Een rugslaper
 • Buikslaper
 • Zijslaper
 • Een slaper met meerdere slaaphoudingen …?

Dan is een boxspring de slaapoplossing voor jou.

Mits je matras is aangepast aan jouw persoonlijke voorkeuren en lichaamsgewicht, slaap je op een boxspring heerlijk, ongeacht je slaaphouding. De matras voor een boxspring is altijd apart aan te schaffen.

De afwerking van de matras

Het voordeel van een boxspring is dat je deze soms precies kunt afwerken zoals jij dit wilt. Een gestoffeerde box, passend bij de inrichting van de slaapkamer, met de stijl en ambiance die jij wilt creëren in het vertrek. Kleuren, motieven en texturen kun je kiezen; uiteraard betekent dat soms wel wat extra levertijd. Een op maat gemaakte boxspring, afgewerkt in de door jou gekozen stof met bijpassende matras, kost nu eenmaal extra tijd om te produceren.

Voor een boxspring kies je in principe tussen een witte matras (een normaal matras) of een matras met bekleding.

Wat is het verschil tussen een witte matras en een beklede matras?

 • Een witte matras heeft al een zachte bovenlaag, een extra laagje comfort. Als je hiervoor kiest maak je je bed op zoals elke gewone matras.
 • Een beklede matras ziet er chiquer uit en is alleen een basismatras. Om hetzelfde comfort te krijgen als een witte matras, dien je er een topper bij te kopen. Dit is het comfortlaagje; je maakt alleen deze matras op.

Voordelen van een witte matras:

 • Dit type matras is vaak voordeliger
 • Je hebt geen speciaal beddengoed nodig om het bed op te maken
 • Hoge mate van slaapcomfort

Voordelen van een gestoffeerde matras:

 • Dankzij de topper heeft het basismatras een langere levensduur
 • Stijlvol bed dat perfect past bij de inrichting van je slaapkamer
 • Je verschoont alleen de lakens van de topper; het bed verschonen is eenvoudiger

Twee aparte matrassen op een tweepersoons boxspring

Uiteraard ligt de keuze voor een matras helemaal aan jouw persoonlijke voorkeuren. Door de metalen veren van de boxspring mag je rekenen op een goede ondersteuning van je lichaam. Dat is de basis van het bed. De matras die daarop komt te liggen kun je volledig aanpassen aan jouw voorkeuren.

Je kunt ook kiezen voor twee aparte matrassen wanneer je als koppel verschillende wensen hebt. Leg er een tweepersoons topper bovenop zodat je toch het gevoel hebt samen in één bed te liggen zonder dat je in het midden een naad voelt.

Veel mensen kiezen ervoor om de matras in dezelfde stof te laten bekleden als de box. Het betekent dat bedrand en matras helemaal bij elkaar passen. De zijkanten van de matras worden in dezelfde stof bekleed. Voor meer comfort wordt aangeraden om op de matras een topper te leggen. Een extra, dun matras die nog wat meer zachtheid biedt.

Klaar om een nieuwe matras te kiezen?

Top 5 Beste Matrassen →

Waarom kun je ons vertrouwen?

In Qui
Ratione Saepe Quaerat Consectetur
Et Nesciunt Repudiandae Non
Et Doloremque Rerum
Facere Aliquam
Nu met 40 % + 10% extra korting met de code  TOP5MATRAS10
Ga naar de website van Emma Sleep