IK WILL'EM WEKEN - TOT 50% KORTING
HERFST DEAL: TOT 50% KORTING 🍂🍃🍁
De Emma Sleep Hybrid matras is door ons gekozen als het beste matras van 2023.
Bekijk dit matras
Ga terug

Matras kopen: hoe pak je dit aan?

5
min

Een matras kopen is voor veel mensen niet de leukste klus. Je wilt de beste matras kopen, waarop je lekker kunt slapen en uitgerust wakker wordt. Maar dat is vaak ook een kwestie van smaak: niet iedereen ligt even lekker op dezelfde matras. En dan is er ook nog eens een grote keuze aan matrassen. Hoe kun je toch de beste matras kiezen? Om te zorgen dat je de beste matras dat bij jou past zult kopen, hebben we een aantal tips onder elkaar gezet.

Winnaar matrassentest 2023

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen:

TOP5 TEST WINNAAR MET HOGE KORTING!
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Langdurig comfort, dankzij onze innovatieve veerkern
Ideale drukverdeling voor perfecte ondersteuning
Onafhankelijke instelbaarheid aan beide zijden voor jouw gewenste hardheid
100 nachten proefslapen
Gratis verzending & retour
9.0
40% + 10% EXTRA KORTING MET CODE ADJUSTABLE10
Shop met korting bij Emma Sleep

Bekijk onze Emma matras review.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

@gmail.com

 • jhuhhij
hfuihhh

Matrassen vergelijken

Een matras kopen begint met matrassen vergelijken. Verdiep je in de verschillen tussen matrassen. Bij het matrassen vergelijken kun je letten op de volgende aspecten:

 • Hardheid: De hardheid bepaalt vooral het comfort en of je goed uitgerust wakker wordt.
 • Matraskern: Dit kan zijn schuim, veren, latex, gel of een combinatie hiervan. De matraskern materialen hebben allemaal andere eigenschappen. Dit bepaalt voor een groot deel de hardheid van de matras en daarmee het comfort.
 • Geschikt voor jouw bedbodem: Niet alle matrassen zijn geschikt voor elke bedbodem. Vraag hiernaar bij de verkoper of informeer bij de website waar je dit wilt aanschaffen.
 • Persoonlijke wensen: Heb je rugpijn of word je niet uitgerust wakker, dan kan is het belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens de keuze van een matras.

Een matras kopen: welke vragen stellen?

Een matras kopen doe je niet zo vaak als het kopen van kleding, daarnaast gebruik je de matras voor een hele lange tijd. Goed advies is daarom belangrijk bij het kopen van een matras. En om goed advies te krijgen moet je goede vragen stellen. Wat kun je dan het beste vragen? Zorg er in elk geval voor dat de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Je huidige bedbodem. Zoals eerder besproken is niet elke matras geschikt voor een willekeurige bedbodem. Daarnaast is dit een gemakkelijke manier om heel gericht de juiste matras uit te kiezen omdat er nu al veel matrassen afvallen.
 • Geef aan in hoeverre je transpireert tijdens het slapen. Dit is bepalend voor de ventilatie en hardheid van de matras.
 • Favoriete slaaphouding. Sommige matrassen zijn eerder geschikt voor zijslapers, andere voor rugslapers, vraag hier naar!
 • Rugklachten. Rugklachten zijn een reden om van matras te veranderen, ook al denk je dat de verkoper hier niks van af weet, bespreek dit toch om tot een betere keuze te komen.
 • Bij tweepersoonsbedden komt de vraag, wil je 1 tweepersoonsmatras of 2 eenpersoonsmatrassen. Soms is het nodig om 2 eenpersoonsmatrassen aan te schaffen, dit kan komen door de (verstelbare) bedbodem.
 • Uitproberen. Vraag altijd na of je kunt proefslapen op de matras voor minstens 3 weken, omdat je pas onder echte slaapomstandigheden kunt bepalen of dit de beste matras voor je is. Vooral bij online matrasverkopers, zoals Hema en Emma is dit prima mogelijk. Vraag daarbij uiteraard ook gelijk naar de retourvoorwaarden, mocht de matras niet bevallen!

Klaar om een nieuwe matras te kiezen?

Top 5 Beste Matrassen →

Waarom kun je ons vertrouwen?

In Qui
Ratione Saepe Quaerat Consectetur
Et Nesciunt Repudiandae Non
Et Doloremque Rerum
Facere Aliquam
Nu met 45 % + 10% extra korting met de code  ADJUSTABLE10
Ga naar de website van Emma Sleep