IKEA Morgedal Matras

  • Voordelige keuze
  • Proberen bij elk IKEA filiaal
  • Lange garantie

IKEA Morgedal Matras Review

 

IKEA is het Zweeds bedrijf dat in 1943 is opgericht door Ingvar Kamprad. Tegenwoordig is IKEA één van de grootste bedrijven dat meubels en woonartikelen verkoopt, met vestigingen over de hele wereld. IKEA staat bekend om zijn zelfbedieningswarenhuizen van voordelige producten met een redelijke kwaliteit. Deze producten dienen door de koper zelf in elkaar gezet te worden. Zo is de missie van IKEA ook omschreven als “Het aanbieden van een zo breed mogelijk assortiment functionele woonartikelen van een goede vormgeving, tegen zulke lage prijzen dat zo veel mogelijk mensen in staat zijn deze artikelen te kopen.” In dit grote aanbod van woonartikelen bevinden zich ook matrassen.

 

Wat is het beste IKEA matras?

IKEA biedt een breed assortiment van matrassen, waaronder foam- en latex matrassen, en pocketvering- en binnenveringsmatrassen. Al deze matrassen variëren van dikte, gewicht, hardheid, en andere eigenschappen. IKEA’s populairste matras is het Morgedal matras. Het is een elastisch HR-schuimmatras, wat wordt gezien als een relatief hard matras. Het bestaat uit twee verschillende schuimlagen, namelijk koudschuim en polyetherschuim. Polyetherschuim wordt bij een matras vaak als onderste laag en basis gebruikt. Het maakt het matras stabiel en stevig. Het koudschuim geeft flexibiliteit aan het matras. Drukpunten van het lichaam worden ontlast, en het houdt het lichaam in een natuurlijke positie. De combinatie van deze twee soorten schuim zorgt voor een duurzaam matras. Echter zijn veel van deze materialen niet van de hoogste kwaliteit.

Wat is het beste matras van IKEA?

Het Morgedal matras is in juni 2016 door de Consumentenbond verkozen als Beste Koop. Dit is terug te vinden in de verhouding van de prijs en kwaliteit van het matras. De combinatie van koudschuim en polyetherschuim geven veel comfort en stabiliteit. Ook biedt het Morgedal matras veel ondersteuning met de comfortzones. Het matras heeft een gewicht van 12 kilogram en beschikt het over vier handgrepen. Dit zorgt voor makkelijke verplaatsing van het matras. De hoes van het matras is gemaakt van katoen en polyester, wat zorgt voor een lange duurzaamheid en goede ventilatie. Daarnaast is de hoes afneembaar en kan het gewassen worden op maximaal 60 graden. De Beste Koop betekent echter niet het beste matras. Dat is ook wel terug te zien in de materialen die IKEA gebruikt, zoals polyetherschuim.

Hoe lang is de garantie op het IKEA matras?

Het Morgedal matras kan direct in opgerolde staat vanuit de winkel meegenomen worden. Het matras kan proefgeslapen worden voor 90 dagen. Mocht het matras uiteindelijk niet bevallen, kan het (maximaal één keer) omgeruild worden voor een ander matras. Geld terugkrijgen is helaas niet mogelijk. Het matras heeft wel een lange garantie, namelijk van 25 jaar.

Conclusie van het IKEA matras kopen

Gezien de voordelige prijs heeft het Morgedal matras een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. De prijs is voordelig, al is het matras niet van hoge kwaliteit. Het matras geeft een goede ondersteuning door de combinatie van de twee soorten schuim. Als de voorkeur uitgaat naar een hard matras, is het Morgedal matras een absolute aanrader. Uit de twee versies waarin het matras beschikbaar is (hard en middelhard), wordt de middelharde versie zelfs als hard beschouwd. Een voordeel is het proefslapen van 90 dagen. Een nadeel is de omruilgarantie. Er mag alleen omgeruild worden. Geld terug krijgen is geen optie. Daarnaast mag er maar één keer omgeruild worden. Denk dus goed na bij het kiezen van een IKEA matras.

Naar website

Winnaar matrassentest 2022

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen: 

  • Winnaar Consumentenbond Matrassentest 2022
  • Geschikt voor alle lichaamstypen
  • ConstantCOOL – nieuwe natuurlijke koelingstechnologie
  • Optimale luchtcirculatie door combinatie schuim en pocketveren
  • 100 nachten proefslapen
  • Gratis verzending & retour
Emma Hybrid matras voor rugslapers

Bekijk Emma Hybrid Matras → 

Beste matrassen 2022 →

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen. Bekijk onze Emma matras review.