LIDL MERADISO

 • Door Consumentenbond uitgeroepen toe ‘Beste Koop’ test mei 2021
 • Biedt een goede ondersteuning aan het lichaam dankzij 7 comfortzones
 • 90 nachten proefslapen
 • Geschikt voor alle lichaamstypen (65 – 80 kg)
 • Verzending kost minmaal EUR 4.99 maar gratis retour
6.2
●●●○○
5e Plaats

Lidl

Lidl staat bekend als een van de grootste Duitse winkelketens die in heel Europa aanwezig is. Naast de gebruikelijke boodschappen, eten en huishoudelijke producten, heeft Lidl zich op andere gebieden gewaagd en verkoopt nu de Meradiso-matras – een meer betaalbare optie in vergelijking met anderen op de markt. Maar hoe doet Meradiso het in vergelijking met de rest?

 

Lidl Matras Review – De Lidl-Meradiso

MERADISO® 7-zones koudschuimmatras 90 x 200 cm (H2)

Met betrekking tot Lidl’s portfolio van beschikbare matrassen is er niet veel om uit te kiezen, afgezien van de Livarno- en Meradiso-lijnen. Belangrijk om te weten is dat de Meradiso zowel een pocketveringversie als een koudschuimversie heeft. De laatste Meradiso is de standaard Lidl-matras geworden om voor te gaan als je een goedkopere optie wilt – wat zich natuurlijk uit in kwaliteit. De 7-zone Meradiso-matras is verkrijgbaar in meerdere maten en wordt geleverd met handvatten aan de zijkant, waardoor het een transportvriendelijke optie is. Dit is natuurlijk een must-have specificatie, aangezien de Meradiso enigszins zwaar kan zijn, een mogelijk nadeel ten opzichte van de lichtere opties. Het bevat een wasbare hoes en enkele specificaties zoals de zachte schouderzone, bedoeld om extra steun te geven aan zijslapers. Let op: deze matrassen kunnen steviger aanvoelen dan andere, zoals traagschuim- of latexmatrassen, maar mogen niet steviger zijn dan een pocketvering. Ook probeert de Meradiso zich aan te passen aan anderen in de markt met een klimaatband, die de lichaamstemperatuur reguleert en die hetere, meer ongemakkelijke nachten voorkomt.

 

Levering en garantie

Helaas is de bezorging niet gratis. Dit is natuurlijk een klein nadeel ten opzichte van andere matrassenbedrijven in de markt, zoals bijvoorbeeld Emma. Retourneren is echter gratis en men heeft 90 nachten slaap om de matras te testen. Verder krijgen consumenten een garantie van 3 jaar op de Meradiso, nu een duidelijker nadeel in vergelijking met de Emma met hun O2-matras die 10 jaar garantie biedt.

 

Conclusie

Lidl Meradiso is de meer budget vriendelijke optie in de categorie schuimmatrassen – de prijs kan weerspiegeld worden in de kwaliteit. Toch is het een goede optie als je niet over een bepaald prijsniveau heen wilt gaan. We zijn echter nog steeds van mening dat andere redelijk geprijsde matrassen je zullen helpen het beste uit je nacht te halen. We denken hier bijvoorbeeld aan de Emma O2 die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. De bezorgkosten en 3 jaar garantie kunnen ook als controversiële punten voor de Meradiso worden beschouwd. Al met al is dit een betaalbare matras die zijn werk doet, niet spectaculair, maar toch vakkundig.

Naar website

Winnaar matrassentest 2022

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen: 

 • Winnaar Consumentenbond Matrassentest 2022
 • Geschikt voor alle lichaamstypen
 • ConstantCOOL – nieuwe natuurlijke koelingstechnologie
 • Optimale luchtcirculatie door combinatie schuim en pocketveren
 • 100 nachten proefslapen
 • Gratis verzending & retour
Emma Hybrid matras voor rugslapers

Bekijk Emma Hybrid Matras → 

Beste matrassen 2022 →

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen. Bekijk onze Emma matras review.