Tempur Sensation

  • Verschillende hardheden
  • Wasbare hoes
  • Gebruik van duurzame pocketveren
  • 2 jaar garantie

Tempur Sensation Matras Review
Tempur CoolTouch Sensation Mattress - Firm | Feather & Black

 

Tempur is trots op hun matrassen met traagschuimtechnologie, die in 1991 werden geïntroduceerd. De in Denemarken gemaakte matrassen worden zowel online als offline verkocht en het aanbod van het bedrijf omvat ook kussens, bedden, slaapbanken, boxspringbedden, enzovoort. Tempur bevindt zich in de hogere prijsklasse en is een gecertificeerde eigenaar van een technologie die terugkomt uit het allereerste gebruik van traagschuim door NASA-wetenschappers.

Welke Tempur-matrassen zijn er?

De matrascollecties van Tempur omvatten de Original Mattress (stevig), de Sensation Mattress en de Ease (gemiddelde stevigheid), de Cloud Mattress (zachter) en One (die in verschillende hardheidsgraden verkrijgbaar is). Natuurlijk zijn dit allemaal traagschuimmatrassen, wat inhoudt dat bij aanwezigheid van warmte en gewicht de materialen zich naar het lichaam zullen vormen.

De Tempur Sensation

De Tempur-matrassen zijn er in alle soorten maten en een paar hoogteniveaus, sommige hebben de Cooltouch-technologie die ervoor zorgt dat de matrashoes tijdens de slaap koel blijft, wat het geval is bij de Tempur Sensation. De Sensation heeft ook een afneembare en wasbare hoes en Tempur zorgt ervoor dat het matras niet af en toe omgedraaid hoeft te worden. De materiële hoes van de matras zelf (niet de zijstof) is gemaakt van 99% polyester en 1% elastaan en het handelsmerk Tempur-materiaal met visco-elastische cellen is bedoeld om woelen en draaien tijdens de slaap te voorkomen door zich aan te passen aan de lichaamshouding van de slaper. Traagschuimmatrassen zijn goede warmtehouders, dus als je last hebt van overmatig vocht of warmte, houd daar dan rekening mee. Cooltouch-technologie is een pluspunt, maar voor de aankoop moet rekening worden gehouden met lichaamswarmte en gewicht. Ook voor wie veel beweegt tijdens het slapen, kan traagschuim lastig zijn.

In termen van kwaliteit, kan dit matras vergeleken worden met meer premium producten van andere merken op de markt, zoals de M-Line Cool Motion of de Emma Hybrid.

Garantie en levering

De omruilgarantie van 90 dagen en de garantie van 10 jaar gelden voor alle matrassen. Je kunt je contract echter slechts 14 dagen na de aankoop zonder opgave van redenen herroepen. Levering duurt meestal 2-3 weken als de producten op voorraad zijn en via de website zijn gekocht, maar kan toenemen als de voorraadsituatie anders is. Bovendien kunnen de levertijden, indien gekocht van andere platforms, nog verder oplopen. Bij aankoop via de website van Tempur is de levering ook gratis.

Conclusie

Tempur biedt matrassen van goede tot geweldige kwaliteit, als gevolg van hun lang gebruikte traagschuim technologie. Natuurlijk wordt dit weerspiegeld in de prijs, en naar onze mening heeft de Tempur Sensation matras geen concurrerende prijs-kwaliteit verhouding. Hoewel we hier te maken hebben met een goed product, vertaalt de hogere prijs zich niet in een betere kwaliteit matras in vergelijking met de Emma Hybrid.

Naar website

Winnaar matrassentest 2022

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen: 

  • Winnaar Consumentenbond Matrassentest 2022
  • Geschikt voor alle lichaamstypen
  • ConstantCOOL – nieuwe natuurlijke koelingstechnologie
  • Optimale luchtcirculatie door combinatie schuim en pocketveren
  • 100 nachten proefslapen
  • Gratis verzending & retour
Emma Hybrid matras voor rugslapers

Bekijk Emma Hybrid Matras → 

Beste matrassen 2022 →

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen. Bekijk onze Emma matras review.