MOEDERDAG SALE - TOT 55% KORTING
HERFST DEAL: TOT 50% KORTING 🍂🍃🍁
De Emma Sleep Hybrid matras is door ons gekozen als het beste matras van 2023.
Bekijk dit matras
Ga terug

Wat is het beste matras bij heupklachten?

5
min

Helemaal klaar met stijve heupen en het pijnlijke opstaan in de morgen? Het is natuurlijk enorm vervelend, die pijn die je elke morgen aan je heupen voelt. Je bent stram en stijf en je voelt je minstens tachtig jaar oud. Tijd om te onderzoeken waardoor je stramme begin van de dag wordt veroorzaakt.

En dat kan best eens met je matras te maken hebben. Op een goede matras slapen is namelijk essentieel om lichamelijke klachten te voorkomen.

Winnaar matrassentest 2024

De Emma Hybrid Adjustable Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen:

TOP5 TEST WINNAAR MET HOGE KORTING!
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Langdurig comfort, dankzij de innovatieve veerkern
Ideale drukverdeling voor perfecte ondersteuning
Onafhankelijke instelbaarheid aan beide zijden voor jouw gewenste hardheid
100 nachten proefslapen
Gratis verzending & retour
9.0
45% + 10% EXTRA KORTING MET CODE TOP5MATRAS10
Shop met korting bij Emma Sleep

Bekijk onze Emma mats review.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

@gmail.com

 • jhuhhij
hfuihhh

Heupklachten? Wat voel je precies als je ’s morgens opstaat?

 • Stijve heupen
 • Lopen is pijnlijk
 • Eén heup is met name erg pijnlijk
 • Je beide heupen doen zeer
 • Pijn in je heupen die doortrekt naar je onderrug
 • Tijdens het sporten zijn bepaalde bewegingen pijnlijk

Deze klachten zijn vervelend, zeker als je niet weet waardoor ze ontstaan. Heb je geen onverwachte bewegingen gemaakt? Niet gevallen, nergens tegenaan gestoten of ander letsel opgelopen? Dan is het heel goed mogelijk dat je klachten te maken hebben met je slaaphouding en matras. Zeker als je de pijn net na het opstaan voelt en de klachten in de loop van de dag verbeteren.

Wat constateer je aan je matras?

 • De matras is behoorlijk hard om op te liggen
 • De vering is niet optimaal of onvoldoende
 • Er is een grote kuil in het midden van de matras te zien
 • Er ontstaat ook kuilvorming op andere plaatsen in je matras
 • De matras is op sommige plaatsen plat en ingeklonken

Het kan zijn dat je matras niet past bij je anatomie of gewicht. Dat betekent dat je heupen niet de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om maximaal te ontspannen tijdens de nacht. De optimale houding is wanneer je hele lichaam, in welke slaaphouding dan ook, recht ligt.

Herken jij één of meerdere van bovenstaande punten bij jouw matras? Dan kan het zijn dat je matras toe is aan vervanging omdat deze aan het einde is van zijn levensduur. Gemiddeld gaat een matras acht tot tien jaar mee. Daarna verliest de matras onder andere zijn vering en soepelheid, wat ten koste gaat van jouw gezondheid.

Je rug en heupen recht

Wat zoek je in een matras voor optimale ondersteuning? Een goede matras moet ervoor zorgen dat je hele lichaam vlak ligt. Je billen en heupen dienen zodanig in het matras te zakken dat ze je rug niet doen krommen. Het geldt ook voor je schouders; ook die moeten voldoende comfort voelen en je rug recht houden.

Is je slaaphouding ook van invloed op de pijn in je heupen?

In principe is dit niet van belang. Heb je een goede matras met comfortzones voor je heupen en je schouders? Dan maakt de slaaphouding niet uit. Het is de bedoeling dat de matras zich aanpast aan jouw houding en lichaamsvormen.

Matrassen die zachtheid en steun bieden aan je heupen:

Wat is de beste matras voor jou wanneer je last hebt van heupklachten? Je hebt een aantal opties.

 • Koudschuimmatras
 • Traagschuimmatras
 • Combinatie van beide schuimen

Koudschuim biedt een constante ondersteuning, is lekker stevig en veert goed. Dit materiaal is geschikt om je heupen te ondersteunen en een stabiele en rechte houding in bed te garanderen.
Traagschuim is nog iets zachter. Het vormt zich letterlijk om je lichaam heen en ondersteunt de plaatsen die dieper in het matras drukken zoals je heupen en je schouders.
Een matras met beide typen schuim is het beste van twee materialen. Dankzij het combineren van zacht en stevig, krijg je een nog betere ondersteuning. Een bijkomend voordeel is dat je met de combinatie van materialen een matras met een lange levensduur aanschaft.

Klaar om een nieuwe matras te kiezen?

Top 5 Beste Matrassen →

Waarom kun je ons vertrouwen?

In Qui
Ratione Saepe Quaerat Consectetur
Et Nesciunt Repudiandae Non
Et Doloremque Rerum
Facere Aliquam
Nu met 45 % + 10% extra korting met de code  TOP5MATRAS10
Ga naar de website van Emma Sleep