IK WILL'EM WEKEN - TOT 50% KORTING
HERFST DEAL: TOT 50% KORTING 🍂🍃🍁
De Emma Sleep Hybrid matras is door ons gekozen als het beste matras van 2023.
Bekijk dit matras
Ga terug

Hoe wordt een matrassentest gedaan?

5
min

Een matrassentest geeft je informatie over verschillende aspecten van een bepaald merk en/of type matras. Op basis van de resultaten van een matrassentest kun je matrassen vergelijken en kiezen welke matras bij je past. Een matras kopen is op die manier niet meer zo´n risico en je hebt de meeste kans dat je de beste matras kiest, dat precies bij je past. Matrassen worden doorgaans vooral getest tijdens de ontwikkeling van de matras door de fabricant zelf. Maar gelukkig zijn er ook matrassentesten die door onafhankelijke organisaties worden gedaan als de matras eenmaal verkocht wordt. Deze matrassentests zijn beschikbaar  voor consumenten. De bekendste matrassentest voor consumenten is die van de Consumentenbond. Maar hoe gaat zo'n matras test nu precies in zijn werk? En hoe kun je zo'n matras test gebruiken om de beste matras te kiezen? Wij leggen je dit hier uit!

Winnaar matrassentest 2023

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen:

TOP5 TEST WINNAAR MET HOGE KORTING!
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Emma Hybrid II Adjustable Matras
Langdurig comfort, dankzij onze innovatieve veerkern
Ideale drukverdeling voor perfecte ondersteuning
Onafhankelijke instelbaarheid aan beide zijden voor jouw gewenste hardheid
100 nachten proefslapen
Gratis verzending & retour
9.0
40% + 10% EXTRA KORTING MET CODE ADJUSTABLE10
Shop met korting bij Emma Sleep

Bekijk onze Emma matras review.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

@gmail.com

  • jhuhhij
hfuihhh

Mechanische Matrassentest

We gaan eerst in op de soorten matrassentesten. Bij een mechanische matrassentest voeren machines de test uit en worden de resultaten weergegeven in een grafiek. Uiteindelijk worden de gegevens van verschillende matrassentests met verschillende machines verzameld en conclusies getrokken over bijvoorbeeld duurzaamheid, hardheid en ventilatie van een matras.

Matrassentest met proefpersonen

Er zijn ook matrassentesten op basis van tests met proefpersonen. Meestal betreft het een zwaar en een licht persoon. Er wordt gemeten of de persoon daadwerkelijk zoveel inzakt als zou moeten. Een matras zou zich namelijk naar het lichaam moeten vormen, wat bijvoorbeeld betekent dat bij zijligging de wervelkolom in een rechte lijn blijft. Wat overigens ook vaak gebeurt, is dat er zoveel eerdere gegevens van proefpersonen zijn verzameld, dat deze gegevens ´vertaald´ kunnen worden naar machines. Hierdoor kunnen machines levensecht testen wat de matras met een zwaar persoon en voor een licht persoon zou doen.

Welke Matrassentesten zijn er?

Er zijn verschillende matrassentesten uit te voeren met machines. Ik noem er hier 3. Ten eerste is er de machine die de hardheid van een matrassentest. Er wordt een grote, zware schijf van wel 100 kilo van boven in de matras diep naar beneden gedrukt. Deze matrassentest zegt uiteindelijk iets over de hardheid van de matras.

De tweede machine is een grote wals die over de matras heen en weer rolt, met een gewicht van vaak wel 140 kilo. De wals gaat meer dan 25000 keer over de matras heen en komt op die manier overeen met iemand die de matras 8 jaar gebruikt. Op die manier kan de matrassentest iets zeggen over de duurzaamheid van de matras.

De derde machine meet hoe de hardheid van de matras verdeeld is over de lengte van de matras. Met andere woorden: of er bepaalde zones zijn in de matras (bijvoorbeeld voor schouders en heuupen). Hiervoor worden er vele staven van 5 kg tegelijkertijd in de matras gedrukt, op verschillende plekken over de hele lengte van de matras. Er wordt vervolgens gemeten hoeveel weerstand de matras op die plaatsen geeft. Deze matrassentest zegt dus iets over hoe de hardheid over de matras is verdeeld en of er bepaalde zones in de matras verwerkt zijn.

Waar kun je uitslagen van matrassentesten vinden?

Resultaten van matrassentesten vind je naast op onze website bijvoorbeeld op de website van de Consumentenbond. Hier kun je kijken wat verschillende matrassen scoren op allerlei criteria, zoals duurzaamheid, ondersteuning, veerkracht en ventilatie.

Klaar om een nieuwe matras te kiezen?

Top 5 Beste Matrassen →

Waarom kun je ons vertrouwen?

In Qui
Ratione Saepe Quaerat Consectetur
Et Nesciunt Repudiandae Non
Et Doloremque Rerum
Facere Aliquam
Nu met 45 % + 10% extra korting met de code  ADJUSTABLE10
Ga naar de website van Emma Sleep