Heb jij ook moeite met uitzoeken wat de beste matras is voor jou? Niet gek, want er is ontzettend veel informatie te vinden. Een pocketvering-matras is één van de meest populaire matrassoorten van het moment en kan dus de beste keuze voor jou zijn. Wij helpen je graag door je alles te vertellen over dit type matras.

In dit artikel kun je het volgende lezen:

 • Wat een matras met pocketveren is
 • Waarom je voor deze matras kan kiezen
 • Of het een geschikte matras is bij rugpijn
 • De voordelen van pocketvering
 • Welke matras geschikt is voor jou

Winnaar matrassentest 2023

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen: 

 • Winnaar Consumentenbond Matrassentest 2023
 • Geschikt voor alle lichaamstypen
 • ConstantCOOL – nieuwe natuurlijke koelingstechnologie
 • Optimale luchtcirculatie door combinatie schuim en pocketveren
 • 100 nachten proefslapen
 • Gratis verzending & retour
Emma Hybrid matras voor rugslapers

Bekijk Emma Hybrid Matras → 

Beste matrassen 2023 →

De Emma Hybrid Matras is met een score van 9,0 als beste uit onze matrassentest gekomen. Bekijk onze Emma matras review.


Wat is een pocketvering-matras?

Zoals de naam doet vermoeden, is dit een matras met pocketveren. Pocketvering houdt in dat, in tegenstelling tot een matras met binnenvering, elke veer in een losse ‘pocket’ zit. Dit is een zakje van stof waarin de veer verpakt zit. Pocketvering-matrassen bevatten vaak tot wel 2.000 individueel verpakte veren van hoge kwaliteit. Hierdoor bieden ze een ongeëvenaarde ondersteuning en comfort waar een binnenveringsmatras niet tegenop kan.

Omdat alle veren los in pockets verweven zitten, kunnen ze allemaal zelfstandig bewegen. Hierdoor bewegen de pocketveren alleen op de locatie waar de druk wisselt, je partner zal jou dus niet voelen draaien. Daarnaast zorgt dat laagje stof ervoor dat ze niet kraken of piepen, het geluid wat je herkent van andere matrassen met vering. Wel zo fijn voor de kwaliteit van je nachtrust.

Door het hoge aantal veren in de matras biedt een pocketveren matras veel meer ondersteuning en hierdoor dus ook een betere slaapervaring. Bang dat dit type matras hierdoor té stevig is? Nergens voor nodig, ze zijn vaak afgewerkt met een schuimlaag en slapen dus nog steeds comfortabel.

Waarom kies je voor een matras met pocketvering?

Dit type matras is uitermate geschikt voor koppels die verschillen in gewicht en favoriete slaaphouding. De matras past zichzelf namelijk naadloos aan door de losse veren, dit zorgt voor de best mogelijke lichaamsondersteuning, maar ook dat de bewegingen niet voelbaar zijn. Zo worden jij en je partner niet gestoord wanneer de ander zich ’s nachts een keer omdraait.

Warme slaper? Door de veren in dit type matras is er voldoende stroming van lucht, dit zorgt voor een goede ventilatie maar ook voor een luchtstroom die de matras helpt koelen. Niet alleen zal je bed niet meer te warm aanvoelen, ook zorgt dit voor goede isolatie in winter. Scheelt weer een extra deken.

Pocketvering matras bij rugpijn

Bij last van rug- of gewrichtspijn kan een matras met pocketvering ook uitkomst bieden. Omdat de losse veren voor een ongeëvenaarde individuele ondersteuning zorgen, sta je niet meer op met rugpijn. Je wordt dus altijd goed uitgerust wakker.
Daarnaast zorgen de los bewegende veren voor drukpunt en contourontlasting, het vormt zich dus helemaal naar jouw lichaam en zorgt daarbij dat de druk goed verdeeld wordt daar het nodig is. Hierdoor is de matras ook uitermate geschikt voor verschillende slaap posities. Rugslaper, zijslaper, of buikslaper; door de losse veren heb je in elke positie de juiste ondersteuning.

De voordelen van dit type matras

Een pocketveringsmatras biedt veel voordelen. Vooral op het gebied van slaapcomfort. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Geen bewegingsoverdracht wanneer je partner zich omdraait
 • Volledige lichaamsondersteuning door de losse veren
 • Rustgevende drukverlichting voor rug en gewrichten
 • Ondersteuning voor elke slaappositie
 • Consistente stevigheid, elke nacht opnieuw


Is een pocketvering matras het beste voor jou?

Is een pocketveringsmatras de juiste keuze voor jou? Het antwoord daarop is afhankelijk van verschillende factoren en niet zomaar samen te vatten. Het kiezen van de beste matras voor jou is namelijk een zeer persoonlijke keuze. Het is aan te raden goed uit te zoeken wat jouw specifieke wensen zijn. Wij zijn fan van hybride matrassen, deze bieden namelijk altijd het beste van twee werelden. Zowel vering áls schuim, hiermee ben je in no time in dromenland.

 

Klaar om een nieuwe matras te kiezen?

Top 5 Beste Matrassen →